Oudejaarsavond 2015 logo van Google

Oudejaarsavond 2015 logo van Google

Op donderdag op de homepage van Google een logo in het teken van uiteraard Oudejaarsavond. In de doodle zijn een aantal vogels in de kleuren van Google verwerkt die op een stok zitten en ook is er een groen ei te zien met de cijfers 2016 die af en toe beweegt. Vrijdag, nieuwjaarsdag zal waarschijnlijk te zien zijn wat er uit het ei is gekomen :-).

Alle logo's in het teken van Oudejaarsavond

Het logo op de homepage betreft net als afgelopen jaar een geanimeerd logo. Google viert nieuwjaarsdag al sinds 1999 maar oudejaarsdag wordt pas gevierd door het bedrijf sinds 2010. Afgelopen jaar werd er voor het eerst een geanimeerde doodle geplaatst op de homepage op zowel oudejaarsdag als op nieuwjaarsdag. Het volledige overzicht met logo's geplaatst door Google in het teken van 31 december en 1 januari bekijk je op deze pagina.

Google Doodle

Overigens vierde Google in 2009 / 2010 nog Oud en Nieuw met een Easter Egg op de homepage. De gehele maand december was er een teller te zien op de homepage door op de 'Ik doe een gok knop' te klikken, op 1 januari 2010 kwam er grootst vuurwerk in beeld na het klikken op de knop op de homepage. Een video van het vuurwerk zie je hier, alle andere Easter Eggs van Google ooit verstopt in diverse producten bekijk je op deze pagina.

Lees meer over: ,