Oude interface Google Afbeeldingen gebruiken

Google Afbeeldingen Vorige week kondigde Google een nieuwe interface aan voor Google Afbeeldingen. Deze update is nu een aantal dagen later ook uitgerold naar de Nederlandse versie van de zoekmachine, te zien is dat na het klikken op een zoekresultaat er een grotere versie van de afbeelding in een vlak over de gehele breedte van het scherm onder de thumbnail wordt getoond. Rechts naast de afbeelding staat aanvullende informatie zoals de titel van de pagina waar de afbeelding op staat, de URL, het formaat en drie knoppen.

Echter mocht de nieuwe layout niet echt bevallen dan kun je nog altijd terugschakelen naar een oudere interface, een optie die Google inmiddels al een aantal jaar laat staan.

De oude interface van Google Afbeeldingen is in te schakelen door naar beneden te scrollen totdat de footer in beeld komt. Hier staat dan een optie 'Naar basisversie overschakelen' om de oudere interface weer te activeren. Je krijgt in dat geval alle zoekopties in beeld aan de linkerkant in plaats van bovenaan en alle zoekresultaten worden als thumbnails getoond met aanvullende informatie er direct onder. Het klikken op een afbeelding toont een preview op een aparte pagina zoals ook in de oude interface.

google_image_search_link

google_image_search_old_interface