Oude interface AdSense vervalt binnenkort

Bijna een jaar geleden werd de nieuwe interface van Google AdSense geïntroduceerd. Sinds dat moment zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd maar was het nog altijd mogelijk om gebruik te blijven maken van de oude interface. Middels een mail heeft Google laten weten dat de oude interface binnen een aantal weken definitief komt te vervallen. Google vraagt dan ook aan alle uitgevers om alvast over te stappen door rechtsboven op de rode link 'Probeer de nieuwe AdSense-interface' te klikken.

De volledige mail hieronder.

Hallo,

Sinds we de nieuwe AdSense-interface voor alle uitgevers hebben gelanceerd, zijn we doorlopend bezig geweest deze nieuwe versie te verbeteren en uitgebreider te ondersteunen. We willen u laten weten dat we met het oog op de efficiëntie hebben besloten de oude AdSense-interface binnenkort niet meer aan te bieden. We vragen alle uitgevers daarom de nieuwe interface te gebruiken.

Als u dit nog niet heeft gedaan, raden we u aan zo snel mogelijk over te schakelen naar de nieuwe interface zodat u vertrouwd kunt raken met de vernieuwde indeling en nieuwe functies. Meld u hiervoor aan en klik op de link 'Probeer de nieuwe AdSense-interface' bovenaan in uw account. We begrijpen dat het misschien even zal duren voordat u hieraan gewend bent. Daarom kunt u de komende weken nog schakelen tussen de oude en de nieuwe interface. Wanneer de datum nadert waarop dit niet langer mogelijk is, wordt er een melding in uw account weergegeven.

We willen u nog even herinneren aan de voordelen: de nieuwe AdSense-interface biedt aanvullende inzichten in de vorm van gedetailleerde grafieken en rapporten, nieuwe opties voor het blokkeren van advertenties en grotere efficiëntie dankzij een nieuw visueel ontwerp. We hebben verschillende veelgevraagde functies toegevoegd, waaronder de mogelijkheid geplande rapporten in te stellen en kanalen te bekijken op het tabblad 'Startpagina'. Gedetailleerde informatie vindt u in ons Helpcentrum voor de nieuwe interface (http://www.google.com/adsense/support/as/).

Dankzij deze overgang kunnen we ons meer richten op het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde functies in de nieuwe interface. Hartelijk dank voor uw keuze voor AdSense. We stellen uw geduld en medewerking bijzonder op prijs.

Met vriendelijke groet,

Het Google AdSense-team

Lees meer over: ,