Oscars: Google, Twitter en Facebook

De 85ste uitreiking van de Oscars in het Dolby Theatre in Hollywood heeft voor de nodige zoekopdrachten gezorgd evenals berichten op Twitter en Facebook. Als eerste heeft Google enkele cijfers gepubliceerd. Het bedrijf laat weten dat wat betreft de genomineerden het meest werd gezocht naar Jennifer Lawrence die uiteindelijk de prijs voor beste actrice won voor haar rol in Silver Linings Playbook. Na Jennifer Lawrence werd er veel gezocht naar Daniel Day-Lewis, de hoofdrolspeler in de film Lincoln. Tegen het einde van de show kwam de film Argo op de zesde plaats in het rijtje. Argo won zoals werd verwacht op basis van voorspellingen waaronder van Google de Oscar voor beste film.

google_oscars

Twitter

De uitreiking van de Oscars heeft voor meer dan 8,9 miljoen berichten op Twitter gezorgd. Er werden tijdens de red carpet show voorafgaand aan de uitreiking 2,1 miljoen berichten geplaatst, tijdens de uitreiking zelf werden er 6,8 miljoen berichten geplaatst op Twitter.

De meeste berichten per minuut werden geplaatst toen Argo werd uitgeroepen tot de beste film. Op dat moment werden er 85.300 berichten per minuut geplaatst. Een ander belangrijk moment was het optreden van zangeres Adele, het nummer Skyfall dat ze zong zorgde voor 82.300 berichten per minuut. Jennifer Lawrence won het gouden beeldje voor beste actrice, goed voor 71.600 tweets per minuut. Anna Hathaway won de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in Les Misérables, goed voor 60.400 berichten.

Facebook

Wat betreft Facebook was hetzelfde beeld te zien. Er werd bijzonder veel gediscussieerd over de film Argo. Het aantal berichten waarin de film werd genoemd steeg met 2460 procent en het aantal berichten gerelateerd aan Ben Affleck, de regisseur van de film evenals de hoofdrolspeler steeg met 23500 procent. Tijdens de red carpet show opende Affleck overigens een account op Instagram om foto's van achter de schermen op te delen.

Voor de gelegenheid heeft Facebook alle cijfers samengevat in een infographic.

facebook_oscars

Lees meer over: , ,