Orkut viert start Tour de France aantal maanden te vroeg

Sociaal netwerk Orkut van Google viert vandaag de start van de Tour de France. Dit lijkt echter niet helemaal goed te zijn omdat de Ronde van Frankrijk pas over een aantal maanden op 3 juli in Rotterdam begint. De bestandsnaam van het logo bevat de tekst 'Tour de France' en ook de alternatieve tekst die in beeld komt als je op het logo gaat staan met de muis toont de Tour de France zoals in de afbeelding hieronder.

Parijs-Nice

Wat vandaag (7 maart) wel start is de meerdaagse wielerwedstrijd, Parijs-Nice. De wielerwedstrijd, ook bekend als de "Koers naar de zon" wordt sinds 1933 in het voorjaar gereden. De eerste edities werden georganiseerd onder namen als Les 6 jours de la route en Paris-Mediterrannée. In 1951 wordt de koers omgedoopt tot Paris-Côte d’Azur, en vanaf 1954 heeft het zijn huidige naam (met uitzondering van Paris-Nice-Rome in 1959).

Google

Google is gemaild met de vraag waarom het logo op de homepage is geplaatst vandaag, zodra er een reactie is wordt deze hieronder geplaatst. Het logo is in ieder geval toegevoegd aan het logo overzicht, in eerste instantie ervan uitgaand dat het logo is geplaatst vanwege de start van de Ronde van Frankrijk, anders wordt dit nog aangepast.

Tweede keer

Als het hier daadwerkelijk een fout van Google betreft dan is dit de tweede keer. Eerder dit jaar plaatste Google een speciaal logo op de homepage van Google Koeweit om de onafhankelijkheid van het land te vieren. Echter werd het logo een maand te vroeg op de homepage geplaatst en later verwijderd, dat was toen iets pijnlijker dan vandaag.

Doodle categorie: Wielrennen

Lees meer over: , , ,