Orkut koppelt met Google+

Google heeft naast het inmiddels bekende Google+ ook nog altijd het sociale netwerk Orkut. Dagelijks maken steeds meer gebruikers van het netwerk dat met name veel gebruikers heeft in Braziliƫ en India ook een profiel aan op Google+ om hier ook de nodige berichten te plaatsen. Daarom is er nu besloten om een koppeling te maken tussen beide netwerken zodat gebruikers van Orkut die ook Google+ gebruiken berichten in een enkele klik vanaf Google+ op beide sociale netwerken kunnen plaatsen.

Gebruikers zien direct na inloggen de onderstaande melding staan waarin gevraagd wordt om beide netwerken met elkaar te koppelen. Na het koppelen wordt een bericht van Google+ die publiekelijk wordt gedeeld automatisch geplaatst op Orkut, onder het bericht op Orkut staat dan een knop die verwijst naar het bericht op Google+. Tevens heeft de koppeling als gevolg dat features van Google+ weer binnen Orkut zichtbaar worden.

Al een tijdje terug kreeg Orkut overigens al de YouTube knop die Google+ een tijdje had, alleen staat deze knop, inclusief zoekveld in het geval van Orkut aan de rechterkant.

Lees meer over: , ,