Original Channels YouTube in de komende maanden naar Europa

Vorig jaar op 28 oktober introduceerde YouTube enkele eigen tv-kanalen (Original Channels) in de Verenigde Staten en sinds de aankondiging zijn er inmiddels zo'n 100 kanalen beschikbaar. De kanalen slaan aan en de populairste kanalen zijn goed voor gemiddeld 1 miljoen views per week. Vanwege het succes rolt de videowebsite de kanalen in de komende maanden verder uit naar andere landen, het gaat om Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en ook zijn er nieuwe kanalen voor de Verenigde Staten.

Tussen de nieuwe kanalen onder andere een kanaal die in het teken staat van de bekende Engelse kok Jamie Oliver en er zal een zender komen 'On Earth' van de BBC. Hoewel de bijbehorende pagina waarop al een sneak peek is te bekijken van de kanalen die binnenkort worden geïntroduceerd wel in het Nederlands beschikbaar is zijn er vooralsnog geen Nederlandse kanalen. Op deze pagina heb je aan de linkerkant de keuze uit verschillende categorieën zoals bijvoorbeeld Humor, Nieuws, Reizen, Sport en Muziek.

Met de aankondiging deelde YouTube nog enkele statistieken. Zo zijn er nu 800 miljoen gebruikers die maandelijks samen meer dan 4 miljard uur aan materiaal bekijken, afgelopen jaar was dit nog 3 miljard uur aan materiaal. Verder bereiken partners van YouTube dit jaar de grens van 100.000 abonnees vijf keer sneller dan twee jaar geleden.

Lees meer over: ,