Optie Windows 8.1 rechtstreeks opstarten naar desktop gespot

Recent werd duidelijk dat Microsoft met de aankomende update voor Windows 8 zowel een startknop zal gaan toevoegen aan de desktopweergave van het besturingssysteem als een optie om rechtstreeks op te starten naar de desktop. De startknop zal net als in voorgaande versies van Windows linksonder op de taakbalk worden geplaatst, deze opent echter niet het klassieke vertrouwde menu Start maar opent het nieuwe startscherm.

Een screenshot van de startknop was eind vorige week al te zien en nu is ook voor het eerst de optie om rechtstreeks op te starten naar de desktop gespot. Te zien is in de onderstaande screenshot dat alle opties omtrent het startscherm en het opstarten onder elkaar zijn gezet waarbij de nieuwe optie bovenaan staat. Tevens is hier de nieuwe optie te zien om de achtergrond ingesteld op het bureaublad ook in te stellen voor het startscherm.

Microsoft zal eind deze maand tijdens de Build conferentie in het Moscone Center in San Francisco een preview uitbrengen van Windows 8.1, de definitieve versie volgt later dit jaar.

windows_8_desktop_start

Overigens heeft Microsoft ook een video online geplaatst van Windows 8.1. In iets meer dan vier minuten worden een aantal nieuwe features die met de update komen uitgelicht waaronder de nieuwe opties om het startscherm aan te passen, de verbeteringen voor het vergrendelscherm en de verbeterde zoekfunctie. De video over Windows 8.1 hieronder.

Lees meer over: ,