Opstelvenster Gmail standaard op volledig scherm instellen

Gmail logo Google heeft een nieuwe feature toegevoegd aan het nieuwe opstelvenster van Gmail. Eind oktober afgelopen jaar introduceerde Gmail een nieuw opstelvenster en sinds maart dit jaar staat deze standaard ingeschakeld voor alle gebruikers van de maildienst. Het nieuwe opstelvenster staat na het klikken op de rode knop om een nieuw bericht te maken rechtsonder in beeld. Zodoende kun je tijdens het opstellen van een bericht gewoon andere berichten openen en de zoekfunctie van Gmail gebruiken.

Na aanleiding van alle ontvangen feedback van gebruikers heeft Gmail nu de mogelijkheid toegevoegd om het opstelvenster standaard op volledig scherm in te stellen. Het instellen van de optie kan door in het opstelvenster rechtsonder op het kleine zwarte pijltje te klikken en daarna te kiezen voor het item bovenaan, Standaard op volledig scherm instellen.

Het opstelvenster zal dan gecentreerd in het midden van het venster over de mailbox heen worden geplaatst en het is dan niet meer mogelijk om tegelijkertijd andere berichten te openen of op te zoeken. Je kunt wel tijdens het typen van een bericht het opstelvenster weer kleiner maken door rechtsboven op het icoon te klikken die staat naast het kruisje.

gmail_opstelvenster

Je kunt overigens nog altijd terugschakelen naar de oude manier van opstellen indien dat gewenst is. Dit doe je door in het opstelvenster rechtsonder op het kleine pijltje te klikken en daarna te kiezen voor het menu item Tijdelijk terugschakelen naar oud opstelvenster.

Lees meer over: ,