Opslagdienst SkyDrive nu definitief over naar OneDrive

OneDrive is een feit, begin dit jaar kondigde Microsoft aan dat opslagdienst SkyDrive officieel over zou gaan naar de naam OneDrive als gevolg van een verloren rechtszaak.

Met de introductie van OneDrive zijn er tevens een aantal nieuwe features toegevoegd aan de opslagdienst waaronder een mogelijkheid die recent al uitlekte om opslagruimte te verdienen. Door nieuwe gebruikers aan te brengen kan er in totaal 5 GB extra opslagruimte worden toegevoegd, voor elke vriend die een uitnodiging voor OneDrive accepteert wordt er 500 MB toegevoegd. Daarnaast kun je als gebruiker nog eens 3 GB opslagruimte krijgen voor het gebruik van de back-upfunctie van de camera op je telefoon.

Daarnaast heeft Microsoft e-mails verzonden aan bestaande gebruikers met een aanbod om een jaar lang 20 GB extra opslagruimte gratis te krijgen. Hiervoor hoeft er alleen maar op een link geklikt te worden. Een overzicht van de andere nieuwe features hieronder.

  • Real-time samenwerken in één document: Het is nu mogelijk om samen met anderen op hetzelfde moment in Word-, Excel- en PowerPoint-documenten te werken en de bewerkingen te zien terwijl ze uitgevoerd worden. Je hoeft niet tussentijds te updaten om veranderingen te zien. Op deze manier ben je er zeker van dat je de laatste versie hebt.
  • Video’s makkelijker bekijken en delen: het delen van video’s wordt een stuk eenvoudiger met OneDrive door de beschikbaarheid van video transcodering. Hierdoor is het kijken en delen van video’s net zo makkelijk als bij foto’s. Transcoding past de kwaliteit van de video automatisch aan op de beschikbare internetsnelheid.
  • Automatische camera back-up voor Android: De automatische camera back-up is nu ook beschikbaar voor Android-apparaten (was reeds beschikbaar voor Windows Phone en iOS). Hierdoor worden de foto's en video’s de je maakt met je Android toestel automatisch opgeslagen in OneDrive en kun je ze synchroniseren met al je apparaten.
  • Cloud prullenbak en versiegeschiedenis: Om al je werk te beschermen is OneDrive vanaf nu ook uitgerust met versiegeschiedenis en een cloud prullenbak.
Lees meer over: ,