Opslagdienst SkyDrive gaat over in OneDrive

SkyDrive zal binnenkort overgaan in OneDrive. Afgelopen jaar verloor Microsoft de rechtszaak vanwege de naam van British Sky Broadcasting Groep en zodoende moest het bedrijf gaan zoeken naar een andere naam voor de opslagdienst. OneDrive moet net als SkyDrive dienen als centrale plek voor al je documenten en foto's. We zijn ons bewust dat je steeds meer apparaten gebruikt in je dagelijks leven, daarom wil je één centrale plek voor je documenten en foto’s. Eén plek die al jouw apparaten verbindt, aldus Microsoft.

Voor alle huidige gebruikers van SkyDrive en SkyDrive Pro zal er behalve de naam en automatisch het bijbehorende domein (onedrive.com) niets gaan veranderen. SkyDrive Pro zal overigens worden omgedoopt in OneDrive for Business. Wie op dit moment de website onedrive.com bezoekt kan een e-mailadres invoeren om automatisch een bericht te ontvangen zodra de opslagdienst beschikbaar is. Het is niet duidelijk wanneer het bedrijf de overgang van SkyDrive naar de nieuwe naam OneDrive definitief zal gaan doorvoeren.

De Britse tv-aanbieder Sky Broadcasting Group (BSkyB) had een rechtszaak aangespannen tegen Microsoft omdat de naam van de opslagdienst inbreuk maakte op de Sky-naam. Tevens was de claim van de tv-aanbieder dat de naam voor verwarring zou kunnen zorgen onder consumenten. Microsoft verloor en moest de naam wereldwijd gaan aanpassen, BSkyB kreeg daarnaast ook nog een financiële vergoeding van het bedrijf.

Lees meer over: ,