Opruiming Google: Einde voor Picnik en Urchin-software

Sinds vorig jaar is Google al druk met opruimen en inmiddels is de stekker getrokken uit diverse bekende producten. Zo betekende de opruiming al het einde voor Knol, Aardvark, Google Desktop, Google Health, Google Labs, Google Wave en Friend Connect.

Picnik

Google heeft nu opnieuw een aantal producten bekend gemaakt waaruit de stekker wordt getrokken. In de lijst is onder andere online foto-editor Picnik te vinden, een bedrijf dat in maart 2010 werd overgenomen. Op 19 april zal Picnik uit de lucht gehaald worden, bestaande gebruikers hebben tot deze datum de tijd om een ZIP-bestand te downloaden met alle foto's of de foto's te kopiëren naar Google+. De betaalde versie van Picnik kan vanaf nu tot 19 april gratis gebruikt worden, Premium members krijgen hun geld terug.

Andere producten

In 2005 werd door Google het bedrijf Urchin overgenomen wat later de basis vormde voor Google Analytics. Google is altijd doorgegaan met het ontwikkelen van de softwareversie, gehost en beheerd door klanten zelf maar nu wordt ook hier de stekker uitgetrokken.

Google Sky Map, Needlebase en de Social Graph API komen eveneens tot een einde.

Lees meer over: ,