Oprichter Facebook goed voor 13.5 miljard

Uit de lijst van Forbes met een overzicht van de rijkste mensen ter wereld blijkt dat de oprichter van Facebook een aantal behoorlijke stappen heeft gemaakt afgelopen jaar. Vorig jaar stond Mark Zuckerberg nog op plaats 212 met een geschat vermogen van 4 miljard dollar. In de nieuwe lijst is hij gestegen naar plaats 52 met een geschat vermogen van 13.5 miljard dollar wat niet slecht is voor iemand van 26 jaar. In de lijst komen nog een aantal namen voor die verbonden zijn met het sociale netwerk zoals bijvoorbeeld Eduardo Savarin en Sean Parker met beiden een geschat vermogen van 1.6 miljard dollar.

De oprichter van Microsoft, Bill Gates staat op de tweede plaats met 56 miljard, Steve Ballmer is terug te vinden op plek 46 met 14.5 miljard dollar. De oprichters van Google staan beiden op plek 24 met een geschat vermogen van 19.8 miljard dollar. De CEO van Google, Eric Schmidt staat met een geschat vermogen van 7 miljard op plaats 136.

Nederlanders

Even snel kijkend naar Nederland voert nog altijd Charlene de Carvalho-Heineken de lijst aan met 7.5 miljard waarmee ze uitkomt op plaats 124 gevolgd door Frits Goldschmeding van Randstad en John de Mol. De Mol staat op plaats 595 met 2 miljard dollar.

De volledige lijst van Forbes bekijk je hier.

Lees meer over: , ,