Oprichter Digg naar Google – update

Kevin Rose, de oprichter van Digg.com zal vanaf aanstaande maandag voor Google werken vanwege de overname van zijn bedrijf Milk. Kevin Rose begon Digg in 2004 als experiment samen met Owen Byrne, Ron Gorodetzky en Jay Adelson en de website was lange tijd populair, tot 25 augustus 2010. Dit was namelijk het moment dat er een nieuw design werd doorgevoerd wat niet vlekkeloos verliep en daarnaast als gevolg had dat de nodige populaire features kwamen te vervallen. Dit alles zorgde voor een flinke daling in verkeer. Kevin Rose besloot uiteindelijk in maart 2011 om Digg te verlaten om vervolgens het bedrijf Milk te starten gericht op het maken van mobiele applicaties.

Overname

Google heeft nu het bedrijf overgenomen evenals de 8 medewerkers. Er zou ergens tussen de 15 en 30 miljoen dollar zijn neergelegd voor het bedrijf. Omdat naast Google ook Facebook interesse had om Milk en plus de medewerkers over te nemen werd de prijs flink opgedreven, Google heeft uiteindelijk dus aan het langste eind getrokken.

Update

Inmiddels heeft Kevin Rose op zijn eigen Google+ pagina de overname bevestigd, hij plaatste het volgende bericht: "I'm beyond excited to announce that the Milk crew (Kevin Rose, Daniel Burka, Chris Hutchins, Joshua Lane) is joining Google! It’s been a privilege to use Google products over the years (I still remember begging for a Gmail invite) and I can’t wait to be a part of the amazing team that is shaping the future of the web. :)"

Lees meer over: , ,