Opnieuw gerucht over telefoon van Facebook

Er gaan al langer geruchten over een mogelijke telefoon van Facebook echter in september ontkende CEO Mark Zuckerberg nog in een interview dat er een toestel van het sociale netwerk in ontwikkeling zou zijn. Mark Zuckerberg gaf op dat moment aan dat dit een verkeerde strategie zou zijn. Niet alleen in september werd de mogelijke telefoon naar het rijk der fabelen verwezen door Mark Zuckerberg ook al eerder dit jaar gaf de oprichter van het sociale netwerk aan geheel niets te zien in een eigen telefoon.

Ondanks het ontkennen van Mark Zuckerberg dat er een telefoon in ontwikkeling zou zijn komt er toch weer een bericht dat de telefoon wel degelijk bestaat. Het toestel zou zijn opgedoken in een benchmarktest als de HTC Opera UL zoals de telefoon momenteel intern wordt genoemd. Uit de test komt naar voren dat het toestel beschikt over een 1.4 GHz processor, een HD-scherm en versie 4.1.1 van mobiel besturingssysteem Android.

Het is niet duidelijk wanneer het toestel dan geïntroduceerd zou gaan worden, volgens bronnen is er alleen duidelijk dat er de nodige vertraging is opgelopen bij de ontwikkeling.

Lees meer over: