Opnieuw gerucht dat de startknop terug zal keren met Windows 8.1

Windows 8 logoEr zijn opnieuw berichten dat Microsoft een startknop zal gaan toevoegen met Windows 8.1. Vorige week was er nog het bericht dat het bedrijf aan het overwegen zou zijn om de startknop toch weer toe te gaan voegen aan het besturingssysteem nadat eerder was aangegeven dat deze knop zeker niet meer terug zou gaan keren. Uit een onderzoek van IDC bleek al dat gebruikers de startknop miste samen met een optie om rechtstreeks op te starten naar de desktopweergave. Een nieuwe startknop zou het logischer maken om het startscherm van Windows 8 te openen, op dit moment moet er om het startscherm vanuit de desktopweergave te openen linksonder op een lege ruimte geklikt worden.

Nu is er een nieuwe bron die aangeeft dat de startknop daadwerkelijk zal gaan terugkeren met de aanstaande update van Windows 8. Deze bron weet tevens te bevestigen dat de optie om direct in de desktopweergave op te starten zal worden toegevoegd aan Windows. Wat betreft deze laatste optie werden er recent in de broncode vermeldingen gespot, de startknop is nog niet gespot in de verschillende uitgelekte versies van Windows 8.1. Naast de nieuwe bron die spreekt over de startknop is er nog een ander bericht waaruit blijkt dat de beslissing om de knop weer toe te voegen komt van hogere hand. Hoewel de ontwikkelaars van het Windows Team hadden geprotesteerd tegen het weer toevoegen van de startknop besloot het management van het bedrijf uiteindelijk toch iets anders.

Andere features

Dan zijn er nog een aantal andere details naar voren gekomen uit de uitgelekte versies van Windows 8.1 die momenteel rondgaan op internet. Als eerste betreft dit de zoekfunctie in de desktopweergave. Op dit moment is het nog zo dat als je de zoekfunctie opent deze het gehele scherm zal vullen. In Windows 8.1 zal het straks zo zijn dat de zoekfunctie slechts een gedeelte van het scherm zal opvullen zoals hieronder in de screenshot.

windows_8_search_bar

Als tweede is er een knop 'Customize' gespot die in beeld komt na het klikken met de rechtermuisknop in het startscherm. Er kan dan onder andere per applicatie worden ingesteld hoe groot de tegel moet zijn. Een screenshot met kleinere tegels hieronder.

startscherm_windows_8

Lees meer over: ,