Opnames voor film The Internship op hoofdkantoor Google

Op het hoofdkantoor van Google in Mountain View zijn afgelopen week opnames gemaakt voor een nieuwe film "The Internship". De hoofdrollen in de film zijn voor Vince Vaughn en Owen Wilson en zij spelen verkopers die zijn ontslagen en vervolgens beginnen bij Google als stagiaires, ze krijgen gratis eten, spelen ping pong en doen dutjes om uiteindelijk te proberen om een vaste baan te krijgen bij het bedrijf. Het grootste gedeelte van de film wordt opgenomen op een andere locatie in Atlanta waar een gedeelte van het kantoor van Google is nagemaakt maar enkele scènes worden geschoten Mountain View.

Google steekt zelf geen geld in de film en ook heeft het bedrijf geen grote invloed op het script maar het het is wel zo dat de bril van Google in de film voorkomt evenals de zelfrijdende auto. Dat zowel de bril als de zelfrijdende auto in de film zitten zou op aandringen zijn van medeoprichter Sergey Brin die ook enkele acteurs bij hem thuis uitnodigde om te komen eten. Verder werkt Google mee door toe te staan dat er opnames in Mountain View worden gemaakt en diverse medewerkers spelen mee als figuranten.

Mogelijk zal Google straks wel een rol gaan spelen in het promoten van de film die naar verwachting volgend jaar op 28 juni in première zal gaan. Andere acteurs die meespelen in The Internship zijn John Goodman, Rose Byrne, Will Ferrell en Jessica Szohr.

"Being from the Midwest, Google always felt almost like ‘the Wizard of Oz’, or like ‘The Chocolate Factory’, It’s such a different type of place to work at, than what is considered a traditional work environment, with a nap-pod, or access to food... and of course, the intramural sports on campus, and massages, and all that kind of stuff.” aldus Vaughn.

Lees meer over: