Opmaak specifiek voor Gmail instellen bij bouw nieuwsbrieven

Opmaak specifiek voor Gmail instellen bij bouw nieuwsbrieven

Wellicht een handige tip voor ontwikkelaars die vaak templates voor nieuwsbrieven moeten bouwen. Ontwikkelaars krijgen bij het bouwen van een dergelijke template te maken met diverse e-mailprogramma's en de bijbehorende frustraties, met name diverse versies van Microsoft Office Outlook kunnen nog wel eens voor de nodige problemen zorgen.

Er zijn wat dat betreft veel tips en trucs te vinden voor het ontwikkelen van nieuwsbrieven waaronder een nieuwe tip specifiek gericht op Gmail. Ontwikkelaar Philip Jens Bramsted uit Spanje ontdekte een vrij eenvoudige manier om opmaak specifiek voor Gmail in te stellen.

Het gaat om de classnaam .ii die alleen door Gmail toegepast wordt. Zo kunnen bepaalde problemen die zich voordoen wat betreft het tonen van een nieuwsbrief in de maildienst van Google opgelost worden. Naast opmaak wordt een regel genoemd om gebruikers aan te geven dat om toekomstige nieuwsbrieven te ontvangen het beter is om de nieuwsbrief naar het tabblad Primair te slepen. Hoe dan ook kan deze manier mogelijk van pas komen.

.gmail { display: none; }
.ii .gmail { display: block !important; }

Lees meer over: ,