Oplossing om aanmelden bij Skype weer mogelijk te maken

Skype kampt vanmiddag met een grote storing. Wereldwijd komen er berichten van gebruikers die zich niet meer aan kunnen melden doordat het programma is vastgelopen en niet meer opgestart kan worden. Skype heeft al laten weten het probleem te hebben gevonden en er wordt momenteel gewerkt aan een oplossing. Voor degene die niet willen wachten tot de oplossing er is maar nu al weer online willen gaan is er een iets lastigere oplossing geboden door Skype waardoor aanmelden weer mogelijk is.

Oplossing

Skype komt met de volgende oplossing om aanmelden weer mogelijk te maken. In Windows is het noodzakelijk dat Verborgen mappen en bestanden worden weergegeven. Hoe je dit inschakelt lees je hier voor Windows 7 en hier voor Windows Vista.

Ga daarna naar Start en klik op Bureau-accessoires. Kies hier voor Uitvoeren. Typ dan: '%appdata%\skype' zonder de quotes uiteraard. Je komt dan in een map terecht met daarin het bestand shared.xml. Verwijder dit bestand en start Skype daarna opnieuw op. Het aanmelden bij Skype moet nu weer zonder problemen verlopen.

Afgelopen jaar

Eind december afgelopen jaar had Skype ook last van een grote storing wat uiteindelijk 24 uur duurde. Op dat moment gingen er ruim 8 miljoen gebruikers uit de lucht. Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers er nu getroffen zijn door de storing.

Lees meer over: