Opera en Google verlengen overeenkomst met twee jaar

Het Noorse bedrijf Opera heeft laten weten dat het bedrijf de huidige overeenkomst met Google heeft verlengd. De nieuwe overeenkomst tussen beide bedrijven vervangt de overeenkomst die getekend werd in 2009 en zal doorlopen tot 1 augustus 2014.

Vergelijkbaar met de huidige overeenkomst die bestaat tussen Mozilla en Google voor browser Firefox zal de zoekmachine ook in de desktopversie en de mobiele versie van de Noorse browser wereldwijd ingesteld blijven als de standaard zoekmachine. Financiële details zijn verder niet bekend gemaakt door het Noorse bedrijf, wel is nog onderdeel van de overeenkomst dat Opera diverse producten en services van Google zal gaan promoten.

Opera had in de maand juli wereldwijd 1.72 procent marktaandeel volgens cijfers van Statcounter. Google Chrome kwam afgelopen maand uit op 33.81 procent en is daarmee de meest gebruikte browser wereldwijd. Internet Explorer had 32.04 procent en als derde Firefox 23.73 procent. In Nederland heeft Opera een marktaandeel van 0.86 procent.

Lees meer over: , ,