Openingsceremonie Londen 2012 goed voor 9.66 miljoen Tweets

Twitter heeft de eerste cijfers online gezet over het gebruik van de microblogdienst tijdens de Olympische Spelen in Londen. Eerder vandaag liet Twitter al even doorschemeren dat met name het moment dat tijdens de openingsceremonie Rowan Atkinson als Mr. Bean opdook in het orkest maar nu laat Twitter weten dat er in totaal wereldwijd 9.66 miljoen berichten zijn geplaatst vanaf het begin tot het einde van de openingsceremonie.

In de show was er een klein rolletje weggelegd voor Sir Tim Berners-Lee. Hij werd geëerd als bedenker van het World Wide Web en hij plaatste live in het stadion een bericht op Twitter, dit bericht zorgde voor 10.000 retweets. Twitter maakte niet het aantal tweets per seconden bekend, al met al zijn er wel veel meer berichten geplaatst dan tijdens de gehele Olympische Spelen in Peking toen de microblogdienst nog sterk in opkomst was.

Detail bij dit alles is dat Twitter een hashtag page online heeft gezet in samenwerking met NBC. Deze pagina is echter alleen te zien voor gebruikers uit de Verenigde Staten.

Lees meer over: ,