Open een website als je een nieuw tabblad opent in Google Chrome

New Tab Redirect is een handige uitbreiding voor browser Google Chrome waarmee je zelf bepaalt wat er moet gebeuren op het moment dat je een nieuw tabblad opent. Standaard is het zo dat als je een nieuw tabblad opent de pagina 'Nieuwe tab' wordt gebruikt met daarop Toepassingen, Meest bezochte websites en Recent gesloten tabbladen. Maar misschien open je in zo'n geval liever een blanke pagina of de homepage van Google, etc. Dat is te regelen met de extensie New Tab Redirect die hier te vinden is.

Instellen

Zodra de extensie is geïnstalleerd klik je rechtsboven op het moersleuteltje en klik vervolgens op het menu item Extra en kies hier dan het menu item Extensies. Je ziet dan een overzicht met alle geïnstalleerde extensies waaronder New Tab Redirect. Klik onder deze extensie op 'Opties'. Vul hier dan in het veld onder 'Location' het adres in van de website die je standaard wilt openen als je een nieuw tabblad opent.

Eronder zie je enkele populaire pagina's die hiervoor gebruikt worden waaronder de vermelding 'about:blank' waarmee je een blanke pagina opent. Na het klikken op de knop 'Save' wordt de nieuwe pagina direct ingesteld. Aanpassen kan altijd op dezelfde manier.

Lees meer over: , ,