Oogle.com niet naar Google

Google had zijn zinnen gezet op de domeinnaam Oogle.com maar het bedrijf krijgt het domein hoeft niet te worden overgedragen zo heeft het Amerikaanse National Arbitration Forum beslist. Het bedrijf wist niet aan te tonen dat het domein ooit met kwade intenties was geregistreerd, iets wat volgens de eigenaar van het domein ook niet het geval was. Christopher Neuman legde de domeinnaam al in 1999 vast op dertienjarige leeftijd. Hij registreerde de naam omdat hij toen door een vriend regelmatig Oogle werd genoemd en het leek Neuman wel grappig om deze naam als domein te hebben.

Google is echter van mening dat het bovengenoemde verhaal onzin is en dat Neuman ten tijde van registratie heel goed wist van het bestaan van de zoekmachine Google. Het feit dat Neuman in 2009 het domein probeerde te verkopen aan Google voor een slordige 600.000 dollar was voor het forum niet zwaarwegend genoeg, het willen verkopen van een domeinnaam wijst namelijk niet direct op kwaadaardige intenties. Daarbij komt ook nog eens dat Google in 1999 nog geen handelsmerkregistraties voor zijn producten bezat, ook was de zoekmachine op dat moment nog niet zo bekend als tegenwoordig het geval is.

Op de website is niet veel te vinden, alleen een logo en een advertentie onderaan de pagina. Ondanks dat zal de website waarschijnlijk nog best wat bezoekers ontvangen die eigenlijk de zoekmachine willen openen maar door typefout op Oogle.com terecht komen.

Lees meer over: