Onverklaarbaar geanimeerd logo van Google [Doodle]

Er staat vandaag een bijzondere doodle op verschillende homepages van Google waaronder op Google.com en Google Duitsland, helaas niet op Google.nl. Het logo is opgebouwd uit verschillende bolletjes en op het moment dat je met de muis erover heen gaat dan schieten de bollen over het gehele scherm. In Internet Explorer vergroten de ballen niet, dit is wel het geval in Firefox en Chrome.

Het is echter onduidelijk wat de reden van de doodle is. Het kan te maken hebben met de twaalfde verjaardag van Google maar normaal gesproken wordt het logo dan op alle homepages wereldwijd geplaatst wat nu niet het geval is. De verjaardag van Google werd in de afgelopen jaren op verschillende dagen gevierd. Afgelopen jaar was dit op 27 september maar andere jaren gebeurde dit ook wel op 7 september. "We vieren onze verjaardag als de mensen trekken hebben in taart" aldus Google.

Tegelijkertijd heeft Google Duitsland een tweet geplaatst waarin wordt gezegd dat het logo te maken heeft met iets 'spannends' wat later deze week geïntroduceerd zal worden. Dit zal ongetwijfeld iets te maken hebben met een speciaal search event georganiseerd door Google met onder andere Marissa Mayer. Aanvullend daarop zal mogelijk ook gesproken worden over streaming search, een recent experiment van Google.

Het is nog even afwachten en speculeren dus, Google is gemaild over het logo en zodra er een verklaring komt dan wordt dit artikel bijgewerkt. Het uitproberen en bekijken van de doodle kan op Google.com. Screenshots en een video hieronder.

Update 1

Google heeft bevestigd dat het logo niet vanwege de twaalfde verjaardag is geplaatst. In een verklaring laat Google weten dat de doodle van vandaag een snelle, interactieve doodle is zoals Google denkt hoe search zou moeten zijn. Ondertussen stromen de klachten over het logo, zoals gebruikelijk wel binnen op het forum van Google. Een werkende kopie van het logo is hier te bekijken in het overzicht van Google Doodles.

Update 2

Het logo blijkt inderdaad te maken te hebben met de lancering van Streaming Search, nu bekend als Google Instant. Meer daarover lees je hier.