Ontwikkeling Firefox voor Windows 8 gestopt

Ontwikkeling Firefox voor Windows 8 gestopt

Anderhalf jaar na het uitkomen van Windows 8 heeft Mozilla aangekondigd voorlopig gestopt te zijn met het ontwikkelen van Firefox voor de Metro-interface van Windows 8.

Afgelopen maand verscheen de eerste publieke betaversie van de browser geoptimaliseerd voor touchscreens, twee jaar nadat Mozilla de eerste plannen voor deze versie van de browser aankondigde. De ontwikkeling liep sinds dat moment meerdere keren vertraging op en de releasedatum werd meerdere keren opgeschoven door Mozilla.

Nu heeft de organisatie besloten om definitief de stekker uit de ontwikkeling van de browser voor de Metro-interface van Windows 8 te trekken. Firefox-topman Johnathan Nightingale geeft aan in een bericht dat een belangrijke reden het gebrek aan testers is.

Normaal gesproken worden testversies van Firefox voor de desktop gemiddeld door miljoenen gebruikers dagelijks getest maar wat betreft de testversie voor Windows 8 zijn er nooit meer dan 1000 dagelijks actieve gebruikers geweest. Daarom zou het uitbrengen van de browser ook een grote vergissing zijn omdat deze dan niet goed in de praktijk is getest.

Het toch uitbrengen van de definitieve versie van de browser zal zodoende zorgen voor de nodige bugs die gevonden worden door gebruikers en dan nog moeten worden opgelost.

Lees meer over: , , ,