Ontwikkelaars apps Facebook mogen nu abonnementen aanbieden

Ontwikkelaars van applicaties voor Facebook mogen vanaf nu abonnementen gaan aanbieden aan gebruikers. In juni kondigde het sociale netwerk de mogelijkheid om abonnementen aan te kunnen beiden al aan en diverse ontwikkelaars zoals KIXEYE, Playdom en Zynga waren op dat moment de nieuwe functionaliteit al aan het testen.

Met abonnementen kunnen ontwikkelaars een vaste inkomstenstroom opbouwen voor bijvoorbeeld vernieuwde content of aanvullende features. Als gebruiker kun je betalen met een credit card of PayPal, 30 procent is voor Facebook, 70 procent voor de ontwikkelaar.

Aanvullend is er de mogelijkheid voor ontwikkelaars om eventueel een gratis proefperiode aan te bieden. Het sociale netwerk geeft daarnaast wel het advies aan ontwikkelaars die zowel abonnementen aanbieden als de mogelijkheid om eenmalige aankopen te doen om het verschil goed duidelijk te maken evenals waarom beiden worden aangeboden.

Als gebruiker kun je altijd op de pagina met Instellingen voor betalingen een abonnement stopzetten al krijgen ontwikkelaars wel het advies om dit ook binnen de app aan te bieden.

Lees meer over: