Onderzoek bereikbaarheid en toegankelijkheid sites politieke partijen

Aanstaande woensdag zijn de Tweede Kamerverkiezingen en in aanloop hier naar toe heeft Uptrends.com eens gekeken naar de bereikbaarheid van de websites van de politieke partijen. Voor de meer inhoudelijke verkiezingsprogramma’s kun je terecht op de websites van de politieke partijen en daarom is het van groot belang dat deze websites altijd goed bereikbaar zijn. Uptrends geeft aan dat een website die niet bereikbaar is als gevolg kan hebben dat de (zwevende) kiezer de website van een concurrerende partij raadpleegt en zich hierdoor laat leiden in zijn of haar stemgedrag aanstaande woensdag.

Daarom zijn de websites vanaf 14 juli continu gemonitord door het bedrijf en hieruit blijkt dat met name de websites van de kleinere partijen regelmatig onbereikbaar zijn. De websites van het CDA en PVV presteren het best wat betreft de grotere partijen. Kijkend naar alle websites wint de Partij voor de Dieren gevolgd door D66 en als derde de VVD.

Toegankelijkheid

Aanvullend op het onderzoek hierboven heeft Microsoft gekeken naar hoe de toegankelijk de websites van de politieke partijen zijn voor mensen met een handicap. Het gaat dan om zaken als structuur, gebruiksvriendelijkheid, contrast en W3C validatie. Hieronder in de afbeelding zie je alle resultaten op een rij. Te zien is dat de website van D66 het beste scoort gevolgd door de website van de VVD en op de derde plaats staat GroenLinks.

Klik op de afbeelding om een vergroting te bekijken.

Lees meer over: