Ondersteuning Google Chrome voor retina-scherm MacBook Pro

Afgelopen maandag kondigde Apple een volledig nieuwe MacBook Pro aan of zoals Apple zelf zei, 'The Next Generation MacBook Pro'. Het gaat om een MacBook Pro die onder andere beschikt over retina-scherm en hier springt Google direct met Google Chrome op in. Op dit moment werkt Google al aan een versie van de browser die ondersteuning zal bieden voor het retina-scherm van de nieuwe MacBook Pro.

Vooralsnog is ondersteuning beperkt tot Chrome Canary. Deze versie van de browser is vergelijkbaar met de developer versie van de browser, Canary werd ooit bedacht als manier om twee verschillende versies van de browser naast elkaar te kunnen draaien.

Het retina-scherm heeft een pixeldichtheid van 220ppi en een resolutie van 2880x1800, dit heeft als groot nadeel dat veel applicaties er normaal gesproken niet uitzien op het retina-scherm, in de screenshot hieronder is het verschil goed te zien. Apple heeft overigens zelf al verschillende applicaties aangepast zoals browser Safari, iMovie, iTunes en iPhoto.

Lees meer over: , , ,