Omzetten Facebook profiel naar pagina terugdraaien

Het is sinds eind maart mogelijk om een Facebook profiel om te zetten naar een pagina. Bijvoorbeeld handig voor bedrijven die ooit zijn begonnen met een profiel op Facebook in plaats van een pagina. Op het moment dat deze functie online beschikbaar kwam was er na het uitvoeren van de migratie geen directe mogelijkheid om een pagina terug te zetten naar een profiel en daar is nu al, min of meer een oplossing voor bedacht.

Verzoek indienen

Het sociale netwerk heeft een formulier online geplaatst waarmee een verzoek ingediend kan worden om een migratie ongedaan te maken. De migratie van een profiel naar een pagina is bedoeld voor profielen die geen persoon vertegenwoordigen maar het kan zijn dat je de migratie al hebt uitgevoerd terwijl dit nog niet de bedoeling was. In dat geval is het indienen van een verzoek je laatste redmiddel om het proces ongedaan te maken.

Onterecht

Facebook geeft echter wel aan niet op alle ingediende aanvragen te reageren en onterechte aanvragen af te wijzen dus het kan ook gebeuren dat het terugdraaien alsnog niet gaat lukken. Het formulier is hier te vinden. Alleen een gebruikersnaam en het adres van de zakelijke pagina die je hebt gemaakt is vereist om een verzoek in te dienen.

Lees meer over: