Omzet App Store Apple 10 miljard dollar in 2013

Omzet App Store Apple 10 miljard dollar in 2013

Apple heeft laten weten dat gebruikers het afgelopen jaar meer dan 10 miljard dollar hebben besteed in de App Store. Met name afgelopen december was een erg sterke maand voor het bedrijf, in de laatste maand van het jaar werden er bijna drie miljard apps gedownload en deze drie miljard apps waren goed voor een omzet van 1 miljard dollar.

Met deze cijfers is december 2013 de meest succesvolle maand ooit voor de App Store geworden. Ontwikkelaars van apps voor iOS hebben inmiddels samen al meer dan 15 miljard dollar bij elkaar weten te verdienen via de App Store, niet duidelijk is of het percentage standaard ingehouden door Apple (30 procent) hier al vanaf is getrokken.

Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple:
We willen al onze klanten hartelijk bedanken. Zij hebben er immers voor gezorgd dat 2013 zo'n ongekend succes is geworden voor de App Store. We hadden tijdens de feestdagen een werkelijk subliem aanbod apps in de App Store en we zijn benieuwd wat de ontwikkelaars ons in 2014 zullen voorschotelen.

Apple noteert hierbij dat de populairste apps van het afgelopen jaar, waaronder Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons, Minecraft, QuizUp en Clumsy Ninja, veelal afkomstig waren van internationale ontwikkelaars. De volgende ontwikkelaars zouden volgens het bedrijf dit jaar in de gaten gehouden moeten worden, Duolingo (Verenigde Staten), Simogo (Zweden), Frogmind (Verenigd Koninkrijk), Plain Vanilla Corp (IJsland), Atypical Games (Roemeniƫ), Lemonista (China), BASE (Japan) en Savage Interactive (Australiƫ).

In totaal zijn er meer dan een miljoen apps beschikbaar in de App Store voor de iPhone en de iPad, van deze miljoen apps zijn 550.000 apps specifiek gemaakt voor de iPad.

Lees meer over: ,