Omslagfoto Facebook wijzigen in applicaties voor iOS en Android

facebook_ios_logoEen nieuwe versie van de applicaties van Facebook voor iOS en Android zijn is beschikbaar om te downloaden. In deze versies zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd waarbij de belangrijkste wijziging is dat een eigen omslagfoto gewijzigd kan worden.

Dit kun je doen door eerst je eigen profiel te openen. Tik linksboven op het icoon om het menu van de applicatie te openen en tik vervolgens op je eigen naam. Je eigen timeline verschijnt dan in beeld, tik daarna op de grote foto bovenaan. Zoals in de screenshot hieronder verschijnen er dan drie opties in beeld. Als eerste kun je de omslagfoto gewoon bekijken en tevens dan liken of een reactie plaatsen. Eronder staat de mogelijkheid om een foto te kiezen uit de bibliotheek, zodra je een foto uit de bibliotheek hebt gekozen verschijnt er direct een voorbeeld en kan de foto definitief worden toegepast. Met de laatste optie maak je een nieuwe foto die daarna ingesteld kan worden als nieuwe omslagfoto.

Andere verbeteringen, je kunt nu met minder tikken een groepsbericht beginnen en het is nu makkelijker om groepsgesprekken een naam te geven en te zoeken. Detail is overigens dat de knop (klein pijltje wijzend naar beneden) om een bericht te verbergen, link te kopiƫren of te rapporteren als spam een stuk minder duidelijk is gemaakt. Facebook versie 5.6 voor iOS downloaden kan hier. Facebook voor Android vind je hier.

facebook_omslagfoto_ios

Lees meer over: , ,