Olympische Spelen in Sotsji op Twitter volgen

Olympische Spelen in Sotsji op Twitter volgen

Op een dergelijk groot evenement als de Olympische Spelen mag Twitter uiteraard niet ontbreken. Om op de hoogte te blijven via Twitter van de laatste ontwikkelingen in Sotsji is er als eerste aan het account Twitter Sports een nieuw lijstje 'Sochi 2014' toegevoegd bestaande uit alle deelnemende landen, teams en mediapartners. De lijst vind je hier.

Pagina's

Dan heeft Twitter twee pagina's ingericht voor de Winterspelen, een pagina specifiek voor de Verenigde Staten en een pagina voor de rest van de wereld. Op de pagina voor de Verenigde Staten staan alle accounts van alle Amerikaanse atleten die in Sotsji aanwezig zijn en op de pagina voor de rest van de wereld staan een aantal accounts plus een widget met een overzicht van alle berichten die zijn geplaatst op Twitter met de hashtag #sochi.

Photo grid

Omdat er dagelijks al bijzonder veel foto's worden gedeeld op Twitter en zeker nu met de Olympische Winterspelen is er een photo grid gemaakt door een van de medewerkers van het bedrijf. Hier kunnen alle foto's gerelateerd aan de Olympische Spelen bekeken worden worden. Bovenaan kan er gefilterd worden op land en onderaan kan er gefilterd worden op datum. Door met de muis op een afbeelding te gaan staan zie je de bijbehorende tweet.

Interactieve kaart

Als laatste is er een interactieve kaart gemaakt door Twitter met het aantal tweets per land gerelateerd aan de Olympische Spelen in de afgelopen week. De meeste berichten over de Winterspelen werden tot op heden geplaatst door gebruikers in Japan met Rusland op de tweede plaats en Nederland op plaats drie, Zuid-Korea op de vier plaats en Canada op de vijfde plaats. Deze realtime kaart zal dagelijks worden bijgewerkt met nieuwe gegevens.

Accounts om te volgen

Dan zijn er nog een aantal accounts die interessant kunnen zijn om te volgen op Twitter. Het Nederlands Olympisch Comité is te vinden op Twitter als @nocnsf, het account heeft tevens een aantal mogelijk interessante lijstjes. Er zijn op het moment van schrijven nog geen lijstjes specifiek voor Sotsji. Het officiële account van de Winterspelen is te vinden op @sochi2014, het account van het Internationaal Olympisch Comité vind je op @Olympics.

Lees meer over: ,