Olympische Spelen Sotsji 2014 op Twitter

Olympische Spelen Sotsji 2014 op Twitter

In de afgelopen twee weken werden er veel berichten geplaatst op Twitter over de Olympische Spelen in Sotsji. In de dagen voor de start van de Winterspelen was het account @SochiProblems met alle problemen in het Olympisch Dorp bijzonder populair maar al snel na de openingsceremonie ging het voornamelijk op Twitter over de sporten.

De sporten die het meest werden besproken op Twitter waren IJshockey, Curling, Kunstrijden, Bobsleeën en snowboarden. Mao Asada, een kunstschaatsster uit Japan was de sporter waarover het meest werd gesproken gevolgd door Yuna Kim uit Zuid-Korea.

twitter_sotsji_stats_1

Kijkend naar het aantal berichten per minuut op Twitter werd het absolute hoogtepunt bereikt nadat de Verenigde Staten Rusland had verslagen met IJshockey. Dit moment zorgde voor een piek van 72.630 berichten per minuut. Het moment dat Canada de Verenigde Staten versloeg in de halve finale IJshockey zorgde voor 47.600 berichten per minuut. Ook de andere piekmomenten waren voornamelijk weggelegd voor IJshockey.

twitter_sotsji_stats_2

In Zuid-Korea, het land waar over vier jaar de Olympische Winterspelen gehouden zullen worden werden de meeste berichten over Spelen in Sotsji geplaatst. Na Zuid-Korea volgt Rusland en op de derde plaats Japan. Nederland is op de vierde plaatst gekomen.

  1. South Korea
  2. Russia
  3. Japan
  4. Netherlands
  5. Canada
  6. Norway
  7. Latvia
  8. United States
  9. Mongolia
  10. France
Lees meer over: ,