Olympische Spelen op Google Street View en Bing Maps

Google heeft nieuwe Street View beelden online gezet in het kader van de Olympische Spelen in Londen. Op deze manier kun je virtueel lopen over het Olympisch park, bijvoorbeeld een rondje Olympisch stadion maar ook kun je even langs het zwemstadion evenals het Velopark, de Copper Box, het BMX stadion en Horse Guards Parade gebruikt voor de wedstrijden beachvolleybal. Ook de nieuwe uitkijktoren, de ArcelorMittal Orbit die direct naast het Olympisch stadion staat is te zien, dit is een 114.5 hoge uitzichttoren die op 11 mei werd geopend en dient als blijvende herinnering aan de Olympische Spelen.

Het is echter niet zo dat het ook mogelijk is om de verschillende stadions te betreden zoals bijvoorbeeld al een tijdje kan met diverse voetbaldstadions. De foto's werden afgelopen maand geschoten door Google en eergisteren toegevoegd aan Google Maps.

Bing Maps

Ondertussen heeft Microsoft ook nieuwe beelden toegevoegd aan Bing Maps. Wie overschakelt naar Streetside, de variant op Google Street View ziet vergelijkbare beelden echter het overschakelen naar de Bird's eye weergave levert misschien nog wel mooiere plaatjes op. Op deze foto's van het stadion zijn de voorbereidingen goed te zien.