Offline Google Maps voor Android

Enkele weken geleden kondigde Google aan dat het mogelijk zou worden om Google Maps offline te gebruiken op apparaten met Android. Google heeft nu een nieuwe versie uitgebracht van de applicatie voor Android waarin deze functionaliteit in aanwezig is.

Zodoende kun je op het moment dat er even geen internetverbinding beschikbaar is toch gewoon gebruik maken van Google Maps. Dit kan gedaan worden door een bepaalde regio te selecteren en vervolgens op te slaan, iets dat werkt in meer dan 150 landen. Zodra een regio is geselecteerd toont Google eerst hoeveel ruimte dit ongeveer zal gaan innemen op het toestel, na bevestiging zal het downloaden van de kaart direct starten.

De nieuwste versie van Google Maps voor Android downloaden kan in Google Play.

Google Earth

Toen begin deze maand de bovenstaande nieuwe functionaliteit werd aangekondigd werd ook bekend gemaakt door Google dat 3D-gebouwen zouden worden toegevoegd aan de mobiele Google Earth applicatie. Een nieuwe versie van Google Earth voor Android kan nu gedownload worden, een bijgewerkte versie van Google Earth voor iOS volgt binnenkort.

Lees meer over: , , ,