Officiële Google Buzz Deel en Volg knoppen

Het werd al een beetje verwacht, Google heeft twee officiële Google Buzz buttons geïntroduceerd die je als webmaster kunt plaatsen op je eigen website. Het gaat hier om een knop waarmee bezoekers eenvoudig artikelen kunnen delen op Buzz en een knop waarmee je eenvoudig gevolgd kan worden op Buzz.

Sinds de introductie van Google Buzz begin dit jaar dook er al een Google Buzz share buttons op die geplaatst kon worden onder een artikel.  Zodoende kon men dan klikken op de button om een artikel te delen op Google Buzz. Echter het nadeel was hier dat er gebruik werd gemaakt van Google Reader om de items op Google Buzz te plaatsen. Eerder dit jaar werd er ook een alternatief gelanceerd in de vorm van Rebuzz met een bijbehorende button, vergelijkbaar met TweetMeme.

Dit is allemaal niet meer nodig met de twee nieuwe knoppen die onder andere beschikbaar zijn in het Nederlands. De share button is er in vier smaken, een grote versie, een compacte versie, beide inclusief een teller en daarnaast is er een button en een tekstlink, beide zonder teller.

Je kunt je eigen knoppen aanmaken op google.com/buzz/stuff. Op de pagina wordt de bijbehorende code direct getoond. Je kunt eventueel ook zelf een link maken, de URL is in dat geval als volgt: http://www.google.com/buzz/post?url=


Lees meer over: ,