Office Web Apps gewijzigd naar Office Online

Office Web Apps gewijzigd naar Office Online

Recent waren er geruchten dat de online versie van kantoorpakket Office een nieuwe naam zou gaan krijgen en dit is nu officieel gemaakt. Microsoft zal de naam Office Web Apps gaan wijzigen in Office Online zoals al bleek uit de eerder uitgelekte screenshots.

De reden dat het bedrijf heeft besloten om de naam te wijzigen is omdat het bedrijf merkte dat klanten het woord 'Apps' in de naam vaak verwarrend vonden. Zo kreeg het bedrijf vaak de vraag hoe de apps geinstalleerd moesten worden en of deze in een app store beschikbaar waren. Door nu aan de naam het woord Online toe te voegen is het duidelijker dat de apps online beschikbaar zijn en dus niet lokaal geinstalleerd hoeven worden.

Daarnaast is er nog een tweede wijziging. Veel gebruikers weten niet dat er een online versie van Office beschikbaar is simpelweg omdat ze deze niet kunnen vinden. Om de online versie van het kantoorpakket makkelijker vindbaar te maken is daarom nu Office.com geïntroduceerd. Vanaf de site kan doorgeklikt worden naar de diverse apps.

Gisteren werd nog de naam van opslagdienst SkyDrive definitief gewijzigd naar OneDrive.

Lees meer over: ,