Office voor iPhone volgende week in Nederlandse App Store

office_ios_logoMicrosoft heeft Office Mobile voor Office 365 abonnees uitgebracht voor de iPhone. Het heeft al met al bijzonder lang geduurd nadat de eerste berichten over Office voor iOS in 2011 opdoken, sinds de eerste geruchten werden er meerdere keren diverse mogelijke datums genoemd voor de introductie van het kantoorpakket waaronder zelfs oktober 2014.

De nu uitgebrachte applicatie is geoptimaliseerd voor de iPhone 5 en vergelijkbaar met Office Mobile voor Windows Phone. Na het inloggen met een Office 365 account op een iPhone kunnen eenvoudig nieuwe Word, Excel en PowerPoint bestanden worden gemaakt, bestaande documenten, spreadsheets en presentaties kunnen worden geopend en bewerkt. Hierbij zal alle oorspronkelijke opmaak ongewijzigd blijven waardoor het document na bewerken op een iPhone er nog steeds goed uit blijft zien op de desktop.

Het is zelfs zo dat je na openen van een document verder kunt lezen op het punt waar je gebleven was, ook als het document voor het laatst werd geopend op de desktop. Bestanden kunnen worden bewerkt indien er geen internetverbinding beschikbaar is, alle wijzigingen worden dan gesynchroniseerd zodra er weer een internetverbinding is. Als laatste kunnen bestanden worden gedeeld door deze te mailen of op te slaan in SkyDrive.

Office Mobile is alleen gratis beschikbaar voor degene die een abonnement hebben op Office 365. Een iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 of iPod Touch vijfde generatie is vereist, iOS 6.1 moet geïnstalleerd zijn. Daarnaast is het zo dat de applicatie op dit moment alleen nog maar te vinden is in de Amerikaanse App Store van Apple, volgende week zal de applicatie ook beschikbaar gaan komen in de Nederlandse App Store. Overigens geeft Microsoft het advies aan mensen met een iPad om Office Web Apps te gebruiken, het is niet duidelijk of Microsoft nog met een applicatie geoptimaliseerd voor de iPad zal komen.

Een aantal screenshots plus twee video's van Office Mobile voor de iPhone hieronder.

 

Lees meer over: , , ,