Office voor iPad mogelijk in eerste helft van dit jaar

Office voor iPad mogelijk in eerste helft van dit jaar

Het moment lijkt dan eindelijk gearriveerd dat Microsoft kantoorpakket Office naar de iPad zal gaan brengen. Afgelopen jaar werd er voor het eerst naar Office voor de iPad verwezen door Steve Ballmer, de software is momenteel onder ontwikkeling onder de naam Miramar.

Uit de laatste geruchten blijkt dat het pakket voor de tablet mogelijk nog in de eerste helft van dit jaar uitgebracht zal worden door Microsoft, mogelijk zelfs nog voor een touch-versie van het pakket voor Windows 8. Aanvankelijk werd gedacht dat Office voor de iPad pas in de herfst van dit jaar zou gaan verschijnen, pas na de touch-versie voor Windows 8. Wat dat betreft was het al bijzonder dat er geen touch-versie van Office beschikbaar was voor Windows 8 ten tijde van de lancering van het besturingssysteem in oktober 2012.

Het is nog niet duidelijk of voor het gebruik van het pakket voor de iPad een Office 365 Home Premium abonnement is vereist maar het is wel de verwachting dat dit zo zal zijn. Sinds vorig jaar is er wel Office Mobile voor Office 365-abonnees voor iOS en Android.

Lees meer over: , , , ,