Office voor iPad gepresenteerd, Word, Excel en Powerpoint als aparte apps in de App Store

Office voor iPad gepresenteerd, Word, Excel en Powerpoint als aparte apps in de App Store

Het heeft lang geduurd maar Office voor de iPad is eindelijk beschikbaar gekomen. Microsoft presenteerde Office voor de iPad tijdens een bijeenkomst in San Francisco. Geruchten over het kantoorpakket voor de tablet van Apple gaan al terug tot begin december 2011 en de meest recente berichten verschenen afgelopen week nog.

Office voor de iPad bestaat uit Word, Excel en Powerpoint en de apps moeten elk apart worden gedownload. De apps kunnen gratis worden gedownload maar het zijn wel beperkte versies waarmee het alleen mogelijk is om bestanden te lezen en te presenteren. Er is een Office 365 abonnement vereist om alle features in Word, Excel en Powerpoint te kunnen gebruiken. De apps zijn opnieuw opgebouwd voor de iPad en hebben zodoende een aantal unieke features zoals bijvoorbeeld een numeriek toetsenbord in Excel. Hieronder zie je een aantal screenshots van de apps evenals de links naar de App Store.

Microsoft heeft overigens ook aangekondigd dat Office Mobile voor iOS en Android nu gratis voor thuisgebruik is. Bedrijven dienen nog wel gewoon een Office 365 abonnement af te sluiten. Verder zijn er een aantal bugs opgelost en is de stabiliteit verder verbeterd.

Lees meer over: , ,