Office Documenten delen op Facebook (Docs.com)

Onlangs introduceerde Facebook in samenwerking met Microsoft, Docs.com. Een online applicatie waarmee Word, Excel en PowerPoint documenten online gemaakt kunnen worden en daarnaast kunnen bestaande Word, Excel en PowerPoint geüpload worden. Per document kan er bepaald worden voor wie deze zichtbaar is, op het moment dat je kiest dat een document voor iedereen zichtbaar is verschijnt er op je Facebook profiel een tabblad genaamd Docs met een overzicht van beschikbare documenten. Per document kan er dan tevens ingesteld worden wie deze mag bewerken en wie niet.

De applicatie is op dit moment nog voor een beperkt aantal gebruikers beschikbaar maar je kunt op de website een uitnodiging aanvragen om gebruik te maken van Docs.com. Deze ontvang je dan via de e-mail.

Als je toegang hebt kun je starten met het maken van een document. Ga bovenin naar 'Add a Doc' om een bestaand document te uploaden of een nieuw document aan te maken.

Je ziet dan direct in beeld bijvoorbeeld Word met de bekende Ribbon, qua opmaak nagenoeg gelijk aan de webapplicaties van Office en Office 2010. De Ribbon kan ingeklapt worden en het document kan in een nieuw venster geopend worden. De opmaak kan bepaald worden, er is een knop om het document te openen in Word en verder kunnen er tabellen, afbeeldingen, clip art en links worden ingevoegd.

Aan de rechterkant van het venster vul je een naam in en stel je eveneens de rechten in. Standaard wordt een document niet gedeeld met andere gebruikers. Om een document op het tabblad op Facebook te plaatsen moet deze gedeeld worden met 'Everyone'. Iemand kan dan het document openen door hierop te klikken waarna Docs.com wordt geopend.

Het document kan dan ook gedownload worden en mits de rechten daarvoor ingesteld zijn eventueel bewerkt worden. Enkele screenshots van Word, PowerPoint hieronder.

Lees meer over: , ,