Office 365 en Office 2013 gelanceerd door Microsoft

Office 2013 logo Zoals al werd verwacht en in de afgelopen dagen steeds duidelijker werd is vanaf vandaag Office 365 officieel beschikbaar. Office 365 voor Home Premium is beschikbaar in 162 landen en 21 talen en kost €99,- per jaar (12 maanden abonnement). Het is voor het eerst dat het bedrijf het kantoorpakket aan gaat bieden in abonnementsvorm.

Office 365 voor Thuisgebruik Premium bestaat uit de programma's Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, OneNote en Publisher, wat betreft de laatste drie genoemde programma's zijn deze alleen beschikbaar voor PC's en niet voor Macs. Verder krijg je bij het abonnement 20 GB extra opslagruimte voor SkyDrive plus de 7 GB die je standaard al krijgt en als laatste krijg je 60 minuten gratis Skype-tegoed per maand. Het abonnement werkt op maximaal vijf apparaten waaronder Windows tablets, PC's, Macs en 5 mobiele apparaten. Office 365 Home Premium mag 30 dagen geheel gratis uitgeprobeerd worden.

Overigens zodra het abonnement dreigt af te lopen zal Microsoft hier meldingen over tonen en dit ook laten weten per e-mail. Zodra het abonnement daadwerkelijk is afgelopen dan is het nog wel mogelijk om de programma's te gebruiken om bestanden te openen en te bekijken maar bewerken is er vanaf dat moment niet meer bij. Ook het maken van nieuwe bestanden is dan niet meer mogelijk tot het abonnement weer opnieuw wordt afgesloten.

Office 2013

Voor degene die liever geen abonnement willen afsluiten bestaat er nog wel de mogelijkheid om Office los aan te schaffen, met name geschikt volgens Microsoft voor mensen die het pakket op een enkel apparaat nodig hebben. De goedkoopste versie is Office 2013 voor Thuisgebruik en Studenten en deze versie kost 139 euro, je krijgt dan Word, Excel, PowerPoint en Onenote maar geen Outlook. Office 2013 voor Thuisgebruik en Zelfstandigen kost 269 euro en in dat geval krijg je er ook Outlook bij. Office Professional kost als laatste 539 euro en bevat alle net genoemde programma's plus Access. Een korte vergelijking tussen alle pakketten bekijk je hieronder in de afbeelding.

office_2013

Lees meer over: ,