Nu flinke bonus voor vrouwelijke Googler

Google is druk bezig om talent in huis te houden door bonussen uit te delen en salarisverhogingen door te voeren. Vorige week was er nog het bericht dat een technisch manager 3.5 miljoen dollar aan aandelen kreeg om te blijven bij de zoekmachine en niet naar concurrent Facebook te vertrekken.

Daarvoor lekte het al uit dat alle medewerkers van Google, wereldwijd een salarisverhoging zouden krijgen van 10 procent plus een bonus van 1000 dollar. Maar het kan nog gekker. Nu is uitgelekt dat een vrouwelijke Google-engineer 6 miljoen dollar in Google-aandelen heeft gekregen om niet over te stappen naar Facebook.

Volgens een bron van Wall Street Journal-blog All Things D besloot de dame pas na twee aanbiedingen om te blijven bij Google en niet over te stappen naar Facebook. "Blijkbaar zat ze niet in een leidende rol bij Google, maar dat ze zo gewild was kwam door het feit dat ze een vrouwelijke engineer is" aldus All Things D.

Facebook

Onlangs bleek uit een onderzoek van Glassdoor, een Amerikaans bedrijf dat o.a. gespecialiseerd is in het anoniem onderzoeken naar salarissen en werkomgeving bij een groot aantal bekende bedrijven dat Facebook de beste salarissen betaalt en tevens een van de leukste plekken is om te werken. Facebook verslaat daarmee Google, deze heeft wel de meest aantrekkelijke bonusregeling volgens het onderzoek.

Lees meer over: ,