Nu eenvoudiger Google+ pagina koppelen aan website

Google+ heeft het makkelijker gemaakt om een website te linken aan een Google+ Pagina. Het kan diverse voordelen hebben om een pagina te koppelen en zeker met oog op de recente introductie van Google+ Local. Dankzij een aantal verbeteringen kan het koppelen van een site met een pagina met een aantal simpele stappen voltooid worden.

Het koppelen gaat als volgt. Als eigenaar van een pagina open deze en klik daarna op de knop 'Profiel bewerken' bovenin. Op de pagina 'Over' en vul hier het adres van de website in waarmee gekoppeld moet worden. Klik daarna op de knop 'Website koppelen' erachter.

Er zal dan een popup openen met instructies om de koppeling te maken. De enigste stap die uitgevoerd hoeft te worden is het toevoegen van een link aan de betreffende website. Google geeft aan om de webmaster te vragen deze link toe te voegen aan de startpagina van de site met eronder een knop om de instructies te mailen. Het klikken op de link opent het mailprogramma met een standaard bericht die aangevuld of gewijzigd kan worden.

Zodra de link is geplaatst kan in de popup geklikt worden op de blauwe knop 'Website testen' om te checken of de koppeling is geslaagd. Als dit het geval is dan verschijnt hier een melding van en zal Google een aantal extra testen gaan uitvoeren om te verifiëren dat de website aan de pagina is gekoppeld, iets wat een dag of twee kan duren. Daarna zal er een kleine pictogram geplaatst worden achter de URL in het profiel van de pagina.

Persoonlijk account koppelen

Het is overigens ook mogelijk om een persoonlijk profiel te koppelen aan een blog. De stappen om dit uit te voeren zijn eveneens eenvoudig. Als auteur met een Google+ profiel vul als eerste de betreffende website in onder het kopje 'Bijdrager aan', te vinden op het tabblad 'Over'. Na het invoeren van de website pak de onderstaande code en plaats deze in het head gedeelte van de website. Heeft de website meerdere auteurs zorg er dan voor dat deze code alleen wordt geplaatst op de pagina's waarop je eigen artikelen staan.

Vul uiteraard wel in de code de URL van je eigen Google+ profiel in. Of de implementatie correct is gegaan kan vervolgens getest worden door te gaan naar deze tool van Google.

<link rel=”author” href=”https://plus.google.com/XXXXX/posts”/>

Lees meer over: ,