Nu al berichten van Facebook invoegen op een website

facebook_embed_logo_altZojuist heeft Facebook aangekondigd dat het mogelijk zal gaan worden om berichten van gebruikers en pagina's in te voegen op een website, het invoegen gaat op een vergelijkbare manier als berichten van bijvoorbeeld websites als Twitter of Instagram.

In de officiële aankondiging van Facebook over de nieuwe feature geeft het sociale netwerk aan dat de mogelijkheid om berichten in te voegen op dit moment eerst alleen beschikbaar is voor slechts vijf verschillende websites waaronder CNN en The Huffington Post. Echter blijkt dit toch niet helemaal het geval te zijn. Hoewel de optie om berichten in te voegen verder nog niet is te zien op het sociale netwerk zelf werkt de functionaliteit op zich al wel gewoon volledig. Het invoegen van een bericht van een gebruiker of een Facebookpagina kan door simpelweg het onderstaande stukje HTML-code te wijzigen.

Je ziet hieronder in de code een URL staan naar een bericht geplaatst op de pagina van WebSonic.nl, https://www.facebook.com/websonic.nl/posts/10151478481056853. Door de onderstaande code in te voegen op een website en de net genoemde URL te veranderen naar een URL van een bericht geplaatst op een andere Facebookpagina zal het betreffende bericht worden getoond. Op deze manier kun je dus nu al redelijk eenvoudig publiekelijk beschikbare berichten van het sociale netwerk invoegen op een site tot het moment dat de feature officieel zal worden uitgerold door Facebook naar alle gebruikers.

De code

<div id="fb-root"></div> <script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<fb:post href="https://www.facebook.com/websonic.nl/posts/10151478130611853"></fb:post>

Let wel op dat Facebook kan besluiten om deze mogelijkheid offline te halen. Een werkend voorbeeld van een ingevoegd bericht van WebSonic.nl zie je hieronder. Het is overigens niet mogelijk om enige opmaak van het bericht naar eigen smaak te wijzigen.


Lees meer over: