NPO, RTL en SBS starten NLziet

NPO, RTL en SBS starten NLziet

Begin volgend jaar zal NLziet worden gelanceerd, een nieuwe samenwerking tussen NPO, RTL en SBS. Via de gezamenlijke abonnementsdienst zijn straks alle televisie-series, films, reality, documentaires en shows van de Nederlandse televisie in hoge kwaliteit beschikbaar, in eerste instantie alleen te bekijken op Windows, MacOS en Linux. Op een later moment zal NLziet beschikbaar gaan komen voor smartphone, tablet en TV.

Eén abonnement dat toegang geeft tot originele programma’s voor de Nederlandse samenleving, het gaat om alle programma's van de zenders Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, SBS6, Veronica en Net 5. Daar staat dan uiteraard tegenover dat er geen reclame te zien zal zijn. De programma’s worden afgespeeld op het platform van de oorspronkelijke aanbieder en blijven een jaar beschikbaar, in een aantal gevallen is er de mogelijkheid om tot een week vooruit te kijken.

De vraag rijst dan al snel wat er met de bestaande platformen gaat gebeuren maar zowel Uitzending Gemist, RTL XL en Kijk zullen gratis en met reclameonderbrekingen blijven bestaan. Het is nog niet duidelijk hoeveel een abonnement zal gaan kosten, degene die geïnteresseerd is in NLziet kan zich aanmelden op de site voor een proefabonnement.

Lees meer over: