NOS zal ook emoties op Twitter rond troonswisseling monitoren

nos_logo_inhuldiging De NOS zal tijdens het verslag van de troonswisseling van Koning Willem-Alexander op dinsdag ook met een scherp oog de berichtgeving op op social media zoals Twitter in de gaten houden. De omroep maakt hierbij gebruik van O2mc Community. Dit platform analyseert met of een tweet of post positief, negatief of neutraal is. De resultaten worden in een dashboard weergegeven zodat in één oogopslag duidelijk is hoe de algemene stemming op social media over een onderwerp zoals de troonswisseling is.

Aan de analyse die O2mc Community op de berichten op social media uitvoert, komt geen menselijke beoordeling te pas. Daardoor is het platform in staat om met een maximale vertraging van 10 milliseconden het sentiment in een bericht te scoren. "Tijdens een live verslag wil je beschikken over de meest actuele informatie. En bij een evenement als de troonswisseling krijg je met een immense hoeveelheid berichten te maken, die je nooit handmatig kunt verwerken. We hopen dat de NOS de inzichten van O2mc Community op een mooie manier kan inzetten en de kijkers een goed beeld kan geven van hoe Nederland de inhuldiging op social media beleeft". aldus Stefan de Kraker, CEO O2mc.

Hieronder een video van het platform in actie tijdens de toespraak van Beatrix eerder dit jaar in januari. Te zien is hoe de aankondiging over het aftreden werd ervaren op Twitter.

Lees meer over: ,