NOS opent website WK Voetbal

De NOS heeft een speciale website geopend voor het aankomende wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Zo wordt er op dit moment het laatste nieuws over het Nederlands elftal dat zich in deĀ  Oostenrijkse Alpen voorbereidt op de website geplaatst en straks zal uiteraard alle berichtgeving over het WK zelf op de website geplaatst worden. Verder is het volledige programma te vinden op de website. Naarmate het toernooi dichterbij komt zal de website verder uitgebreid worden.

Uiteindelijk zullen alle wedstrijden straks zowel live als on-demand te bekijken zijn op de website. Er komt daarnaast een speciaal gedeelte waar mensen die een wedstrijd gemist hebben en de uitslag nog niet willen weten de wedstrijden geheel of in samenvatting kunnen bekijken. In dit gedeelte worden dus de uitslagen niet getoond en verder worden hier ook geen nieuwsberichten getoond waaruit een uitslag zo kunnen bekijken.

Een ander leuk onderdeel straks op de website zijn realtime statistieken. Tijdens wedstrijden kunnen mensen realtime statistische informatie raadplegen op zowel team als spelerniveau. Bijvoorbeeld het aantal gele kaarten, overtredingen, etc maar ook de virtuele stand in de groepen.

De website: http://nos.nl/wk2010/toernooi. Het wereldkampioenschap voetbal start op vrijdag 11 juni met Zuid-Afrika tegen Mexico, de finale wordt gespeeld op 11 juli.

Lees meer over: ,