NOS en YouTube openen YouTube-kanaal

Deze week lanceerde de NOS en YouTube een speciaal YouTube-kanaal met de naam: Nederland Kiest. Via dit kanaal kun je  vragen aan politici door middel van een videoboodschap direct stellen. De NOS probeert vervolgens een antwoord te krijgen. De beste vragen -geselecteerd door de NOS redactie- krijgen een plaats in het NOS lijsttrekkersdebat dat op 8 juni op televisie wordt uitgezonden en maken kans om gebruikt te worden bij videochats met lijsttrekkers en in de radio- en tv uitzendingen van de NOS.

Hoe kan je je vraag stellen?

Je hebt alleen een videocamera (eventueel op je mobiele telefoon,of  fototoestel of webcam), een computer met  internetverbinding en een YouTube account nodig. Verder zijn er een aantal richtlijnen opgesteld, deze hieronder.

  • Korte en bondige vragen (30 seconden of minder) zijn beter geschikt voor op televisie.
  • Concrete, inhoudelijke vragen over relevante en actuele onderwerpen maken een grotere kans om door politici te worden beantwoord.
  • Creatief gemaakte vragen zijn welkom! Achter je webcam zitten om je vraag op te nemen is prima, maar buiten de deur of op een relevante locatie maakt het visueel veel aantrekkelijker. Animaties, liedjes, gedichten, montages zijn ook allemaal toegestaan!
  • Nadat je je meesterwerk hebt gemaakt, is het uploaden een fluitje van een cent.

www.youtube.nl/nederlandkiest

Lees meer over: , , ,