NORAD volgt Kerstman dit jaar in samenwerking met Microsoft

christmas In de afgelopen jaren was het standaard zo dat op 24 december, Kerstavond de Kerstman live gevolgd kon worden in Google Maps en in Google Earth op een computer en op een mobiele telefoon of tablet. Google werkte sinds 2007 hiervoor samen met NORAD.

Dit jaar gaat dat iets anders en is er geen samenwerking tussen NORAD en Google maar is er een samenwerking tussen NORAD en Microsoft. Door de nieuwe samenwerking kan de Kerstman volgende week maandag live gevolgd worden in Bing Maps en dus niet langer in Google Maps. Er zijn applicaties beschikbaar voor Windows Phone, Android en iOS en daarnaast is er ook een nieuwe applicatie speciaal gemaakt voor Windows 8.

Het is de verwachting dat meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd de Kerstman online gaan volgen. Afgelopen jaar werden er nog 20 miljoen mensen wereldwijd bereikt met de website en ontvingen de vrijwillgers van het NORAD Tracks Santa Operations Center meer dan 100.000 telefoontjes en 7700 e-mails. De Kerstman kan overigens ook worden gevolgd op Facebook en op Twitter en er is een aanvullend videokanaal op YouTube.

NORAD laat in een korte verklaring weten blij te zijn met de samenwerking in de afgelopen jaren met Google maar dat beide bedrijven hebben besloten om vanaf dit jaar niet samen verder te gaan. Meer informatie over het volgen van de Kerstman op www.noradsanta.org.

Lees meer over: , , ,